Pipiras, dar kitaip vadinamas kaip žaliasis pipiras yra bene dažniausiai virtuvėje sutinkamas prieskonis. Nuo Antikos laikų žinomo pipiro gimtine laikoma Indija. Su auksu lyginamas pipiras sukėlė didelę paklausą prekybininkų tarpe. Pipirai viduramžiais buvo naudojami vietoj pinigų ar netgi komplektuojant nuotakos kraitį. Pipiro sunaudojama daugiausia pasaulyje, jis auginamas tokiose šalyse kaip- Indonezija, Malaizija, Brazilija ir kitos šalys.
Gali pasirodyti keista, kad pipirų krūmas žaliuoja visą laiką. Lapai pipiro krūmo dideli, prieskonis auga kekėmis, kurias sudaro apie 25-30 uogų. Pipiras kaip prieskonis dažniausiai vartojamas džiovintas. Juodieji pipirai išgaunami nuo pipiro augalo kekių, kurių grūdeliai yra rutulio formos. Kai kam pipiras gali pasirodyti deginantis, aštrus ar šiltas. Aromatingiausi- juodieji pipirai, kuriuose galima aptikti net iki 3% eterinių aliejų.
Pipirai naudojami gaminant tokius patiekalus kaip- mėsa, žuvis, padažai, daržovės ar net desertai. Patartina pipirus smulkinti prieš pat dedant į patiekalus. Aromatingieji prieskoniai auginami daugiausia JAV ir Europoje.