Petražolė



       


PetražolėPetražolė, dar kitaip vadinama kaip petrelė, yra kildinama iš Viduržemio jūros apylinkių. Šis augalas naudojamas ne tik virtuvėje, bet ir medicinoje. Petražolės krūmelius galima rasti kiekviename vienuolyne, būtent dėl gydomųjų savybių. Šiais laikais petražolė auginama visame pasaulyje ir yra bene populiariausias prieskonis.

Nors gali pasirodyti keista, petražolė yra gimininga salierui. Šis prieskonis gali užaugti net iki dviejų metrų ilgio, o šaknis gali būti vartojama kaip daržovė. Petrelė virtuvėje naudojama šviežia ar sudžiovinta. Kai kam petražolės skonis gali pasirodyti pikantiškas, kai kam saldus. Taip pat citrusinių vaisių poskonis gali būti juntamas vartojant šį augalą. Garbanotoji petražolė nėra tokia aromatinga kaip paprastoji.

Petražolės vartojamos gaminant tokius patiekalus kaip- mėsa, žuvis, salotos, sriuba, padažai ar bulvės. Kaip ir dauguma prieskonių, petražolės praranda savo aromatingąsias savybes pašildytos per daug.