Krapai, dar kitaip vadinami kaip dilutė, yra kilę iš Artimųjų Rytų. Krapai virtuvėje pradėti naudoti jau daugiau kaip prieš 6000 metų, kuomet Europoje krapai garsėjo ne tik aromatinėmis, bet ir gydomosiomis savybėmis. Jau įprasta auginti krapus daržuose ar net ant palangės, kadangi krapai nėra lepūs. Šiuo metu daugiausia krapų galima sutikti Europoje ar Indijoje.
Nors gali pasirodyti keista, krapai yra giminingi tokiems augalams kaip- pankoliai, anyžiai, kmynai. Šis augalas, kuris užauga iki metro ilgio, yra labai plonas ir smulkus. Krapų žiedai gali užaugti net iki 20 centimetrų skersmens. Šie žiedai retai naudojami virtuvėje. Krapai nepasižymi nemaloniu skoniu, o labiau primena citrinos ar net anyžių skonį. Krapai nepasižymi eterinių aliejų gausa.
Krapai virtuvėje dažniausiai naudojami gaminant tokius patiekalus kaip- žuvis, sriubos, salotos, daržoves, garstyčias, kiaušinius ar net actą. Taip pat krapai yra populiarūs skandinavijoje ar gaminant indiškus patiekalus.