Kadagys, dar kitaip vadinamas kaip uogis yra kilęs iš Azijos. Jau akmens amžiuje žinomas, kadagys buvo naudojamas kepant mėsą. Kadagys naudojamas ne tik virtuvėje, bet ir medicinoje, kadangi pasižymi stipriomis antiseptinėmis savybėmis. Kadagys geriausiai veši vidutinio klimato juostuose. Nors dažniausiai gamtoje neaptinkama, bet kadagys auga iš spygliuočių medžių. Daugiausia kadagių randama Italijoje ir Vengrijoje.
Kadagys auga ant krūmų, žemai, jo lapai tai tikrų tikriausi spygliai, o kadagio sėklos tai į uogas panašūs kamuoliukai. Kadagiui subręsti reikia net 3 metų, o sunkus priėjimas prie kadagio krūmo, sąlygoja, kad kadagio uogos yra tiesiog nukratomos. Eterinių aliejų gausa pasižymičios kadagio uogos džiovinamos žemoje temperatūroje tam, kad jis neišgaruotų. Dviprasmiškas kadagio uogų skonis gali priminti kartoką, aromatingą ar pikantišką prieskonį. Pipirų formą primenančios uogos turi net 35% cukraus.
Kadagio uogos naudojamos gaminant tokius patiekalus kaip: žveriena, jautiena, kopūstai, padažai, marinatai ar žuvis. Norint, kad aromatas išsilaikytų kuo ilgiau, kadagį reikia sutrinti prieš pat gaminant.