Juodgrūdė, dar kitaip žinoma kaip svogūno sėkla, yra kilusi iš Europos. Šiais laikais šis prieskonis yra gana primirštas, bet senovėje juodgrūdės naudojimas buvo plačiai paplitęs. Šis prieskonis naudojamas dažnai gaminant duoną. Daugiausia juodgrūdės išgaunama Indijoje ir Egipte. Juodgrūdės labai yra labai gražios formos, dideli, todėl kartais šis augalas auginamas ir kaip dekoracija.
Nors gali pasirodyti keistoka, juodgrūdė yra gimininga su aguona, sezamu ar net svogūnu. Šis augalas gali užaugti net iki metro ilgio, tačiau juodgrūdė yra vienmetė. Žiedų spalva variuoja nuo žalios iki mėlynos. Kaikam juodgrūdės sėklos gali priminti aguonų grūdus. Nors šis prieskonis yra bekvapis, tačiau naudojamas maiste atskleidžia saldokai kartų ar net aštrų skonį. Juodgrūdė savo skoniu gali priminti riešutas, aguonas ar net pipirus. Šis augalas pasižymi dideliu eterinių aliejų kiekiu, net 35%.
Juodgrūdė, kaip prieskonis, daugiausia naudojama gaminant duoną, marinuotas daržoves, sriubą, salotas, sūrį ar indiškus patiekalus. Norint sustiprinti šio prieskonio aromatą, juodgrudę galima pašildyti sausoje keptuvėje.