Gelsvė, kuri kitaip dar vadinama vaisiniu lipštuku, kilusi iš Artimųjų Rytų. Šis augalas naudojamas ne tik kaip prieskonis, bet ir kaip gydomoji priemonė. Jau senovės Romėnų rakraščiuose gelsvė minima dėl savo gydomųjų savybių. Gelsvė, dar kitaip paplitusi kaip “Maggi” prieskonis, taip vadinama dėl panašumo su prieskonių mišiniu. Daugiausia gelsvė auginama Europoje ir Amerikoje.
Nors ir gelsvė savo lapų forma primena salierą, šie du augalai nėra giminingi. Gali pasirodyti keista, bet šis prieskonis gali užaugti net iki 2 metrų aukščio. Bet būtent lapai naudojami kaip prieskoniai, nesvarbu švieži ar džiovinti. Nors kai kam gelsvė gali pasirodyti aštraus skonio, ji skoniu panaši į salierą, yra stipriai aromatinga, bet savyje teturi 1% eterinių aliejų.
Net ir gaminant maistą ar verdant vandenyje, gelsvė išlaiko savo aromatingasias savybes ir yra naudojama sriubose, kepant žuvį, gaminant salotas ar sriubas.