Čiobrelis, dar kitaip žinomas kaip šilažolė yra kilęs iš Pietų Europos. Čiobreliai jau senovėje buvo žinomi kaip puikūs konservantai, kuriuos pildavo į javų atsargas tam, kad jie ilgiau išliktų nesugedę. Taip pat jau viduramžiais buvo kalbama apie šios žolelės gydomasias savybes.
Nors gali pasirodyti netikėta, čiobrelis yra tos pačios šeimos kaip mairūnas, raudonėlis, šalavijas ir mėta. Nors šis augalas auga tik 20-30 centimetrų, čiobrelis yra daugiametis augalas, kuris yra labai atsparus įvairiems aplinkos veiksniams. Čiobrelis dažniausiai sutinkamas raudonos, žalios ar violetinės spalvos. Išdžiovintas čiobrelis naudojamas kaip prieskonis mūsų virtuvėje. Nors gali pasirodyti, kad laukinis čiobrelis yra panašus į mūsų minėtą augalą, tai nėra tiesa, kadangi laukuose randamas čiobrelis nėra toks aromatingas.
Čiobrelis, kuris pasižymi pikantišku skoniu, kaikam gali pasirodyti panašus į gvazdikėlį. Čiobrelis, kitaip nei kitos prieskoninės žolelės, gali pasigirti nemažu eterinių aliejų kiekiu. Čiobrelis dažnai naudojamas gaminant tokius patiekalus kaip- kepenėlės, žuvis, sūris, sriubas ar padažus.